De ce ai schimba un job?

Sabina-Irina Gavriloaiei
2 min readNov 10, 2023

--

Piata muncii s-a schimbat destul de mult in ultimii ani si, cu parere de rau, spun ca intalnesc din ce in ce mai putini specialisti care ar schimba jobul pt proiect / pentru provocarea tehnica, pentru un mediu de lucru mai placut sau pentru ceva nou ce urmeaza sa faca. Cei mai multi dintre candidati ar schimba pt mai multi bani.

Este o realitate pe care nu o putem nega: schimbarile dese de joburi iti permit sa iti cresti salariul mai mult decat o poate face evaluarea anuala a performantei daca ai ramane in aceiasi companie.

Insa…

  • ele nu iti permit sa cresti intr-o companie. Daca schimbi jobul la 1–2 ani, ia in calcul ca macar 6 luni vei avea nevoie la inceput sa te acomodezi cu proiectul, cu echipa, cu domeniul. In urmatoarele 6–12 luni poti deveni autonom, iar cand ai fi eligibil sa cresti in functie (nu doar in ierarhie, ci si ca nivel de complexitate a rolului), tu te decizi sa pleci.
  • ai sanse mai mici sa devii o persoana cheie in echipa. Oare ne place sa fim unul din cei multi? Sau vrem ca lumea sa ne stie si sa fim recunoscuti pentru meritele noastre?
  • creeaza senzatia de instabilitate. Nu ni se spune des verde-n-fata acest lucru, dar nici un hiring manager nu isi doreste job hopperi in echipa. Chiar daca tehnic este un profil bun, va exista de multe ori tendinta de a-l respinge pe… profil personal sau nepotrivire cu echipa.
  • poti pierde din beneficiile pe care unele companii le ofera pentru senioritatea in companie.
  • nu reuseste sa legi relatii de colaborare de lunga durata sau sa te identifici cu o anumitate companie sau mediu de lucru.

Si nu spun doar eu cele de mai sus. O mai spun si altii.

https://pixabay.com/

--

--

Sabina-Irina Gavriloaiei

I’m a passionate HR consultant, a talent counselor, and a life-long learner. You can check my blog here: https://hrjournalbysabina.blogspot.com/